Boldog kapcsolat a horoszkóp alapján

Miért nincs tartós párkapcsolatom?


Ismeretségi körömben is sokan vannak, akik nem tudnak hosszútávon boldog párkapcsolatot kialakítani. A futó kalandokból pedig már nagyon elegük van. Így aztán a szingli életmódot választják, vagy inkább ebbe kényszerülnek bele. Véleményem szerint, az sem sokkal felemelőbb, ha ugyan van kapcsolata valakinek, de az inkább csak a státusz végett van, és nem a valódi kapcsolódás miatt. 

A személyiségelemzés során mindenkinél pontosan  meghatározható, hogy milyen vonások segítik, és milyenek gátolják, hogy boldog lehessen. Sajnos ehhez nem elegendő, ha valaki csak annyit tud, hogy milyen jegyben született, ugyanis a kapcsolatainkat csak egy nagyon kis részben befolyásolja a Nap állása. Ebből a szempontból sokkal fontosabb az Ascendens, illetve annak ellenpontja a horoszkópban, a Descendens, a hosszú távú párkapcsolatok jelölője.


Ha már önmagáról tudja milyen, könnyebb olyan partner találni aki illik önhöz, ezért érdemes az asztrológiához fordulni segítségért.


Ha nem tudja, mi az Ascendense, írjon egy e-mailt, amiben szerepel a születése éve, hónapja, napja, és órája, perce is!, valamint, hogy hol született. A válaszban megkapja, hogy mi az aszcendense.


Ascendens jegye szerint sorolom fel, hogy kire mi jellemző párkapcsolataiban.

Az Ascendens jegye:
KOS
A párkapcsolat nagyon fontos számára, ha már kialakítja a családját, akkor gondoskodik is róluk. Szereti, ha hízelegnek neki, de ha elveszíti érdeklődését, akkor hamar bevonz egy új személyt, aki rajonghat érte. A szerelemben sokat ad, de nagyon ritkán szerelmes. Inkább kedvtelésből van a másikkal. Szüksége van a folytonos megújulásra, ezért érdemes erre odafigyelni a párkapcsolaton belül, hogy ne azon kívül keresse. Látszólag irányítani akar, de jobb, ha kapcsolati területen a társa határozott döntéshozó, mert sajnos az nem az erőssége.

BIKA
Birtokló és hűséges, de csak a saját felfogása szerint. Kapcsolataiban az egyenrangúság nem nagyon kap teret, viszont tudja tisztelni és tiszteletben tartani a másik felet. Sosem hagyja, hogy nyerjen a másik, a versengés a kapcsolat elemi része. Ha teljesen "birtokon belül" érzi magát, akkor elbizonytalanodik, hogy valóban ezt akarta-e, és egy kicsit elkezd körülnézni. Féltékeny alkat, ami önbizalomhiányának a leplezése. Csak akkor ismerhetjük igazán, ha ő is úgy akarja, ugyanakkor mindennél jobban vágyik arra, hogy megismerjék.

IKREK
Az Ikrek Ascendens jegynél sokat számít, hogy mennyire stabil Napjegyhez társul. Mivel nagyon kíváncsi, és lételeme, hogy mindenről legyenek ismeretei, ezért kihívást jelent neki az állandóság. Csak a folytonosan megújulni képes partner tudhatja hűségét magáénak. Nem hatja meg sem a féltékenység, sem az odaadó imádat. Ha unatkozik, akkor tovább áll. "Bezárni" nem szerencsés. Mivel kommunikatív alkat, ezért bármit meg lehet vele beszélni, de sajnos a nagyon "lehúzó" érzelmi kötelékek elöl inkább menekül. Szabadon szeretni, ez a jelszó.

RÁK
Az egyik legstabilabb párkapcsolati típust a Rák Aszcendensűek képviselik. Hatalmas igénye van az érzelmekre, de csak keveset tud nyíltan kifejezni a kapcsolataiban. Általában szereti, ha konvencionális szerepek érvényesülnek, a férfi-férfias, a nő-nőies. Csak a legnagyobb fokú biztonságban nyílik ki teljesen érzelmileg. A Rák Aszcendensű férfiak jól viselik, ha partnerük kicsit az anyai szerepet is betölti életükben. Kitartóan áll társa mellett, de ezt maximálisan elvárja a másiktól is. Nem szívesen és nem könnyen ad szabadságot kedvesének.

OROSZLÁN
Férfiasan van jelen a kapcsolataiban, szereti, ha irányíthat, és nem igazán bírja, ha kioktatják, vagy gyerekként kezelik. Ezzel együtt olykor kifejezetten gyerekesen viselkedik. A másik mellette teljes szabadságot élvez egészen addig, amíg rajongásáról biztosítja. Az Oroszlán Aszcendensű férfi esetében kifejezetten igaz, hogy amit szabad nekem, azt nem feltétlenül fogadom el nálad. A flört csak akkor fér bele a kapcsolatba, ha ővele történik. Ugyanakkor nagyon intenzíven képes támogatni a párját, annak minden vállalkozásában, vagy tervében. A sikerrel lehet hosszú távon hűségessé tenni, és persze a szakadatlan rajongással iránta. 

SZŰZ
Legfontosabb, hogy lelki társat találjon a másik személyében. Az, hogy ez miben jelenik meg a hétköznapokban csak ő tudja.  Ő az aki a legnagyobb gyötrelmeket is elviseli, ha hisz a másikban. Ugyanakkor rendkívül kritikusan és olykor nagyon szarkasztikusan ítélkezik párja felett. Nehezen állja meg, hogy ne partnere életét élje, és nem veszi könnyen, ha erre figyelmeztetik. Egy férfi számára ez még jó is lehet, de amikor egy Szűz Aszcendensű férfi éli a partnere életét, az nagyon megterhelő, és nem is igazán férfias megnyilvánulás. Így ők gyakran választanak - tudatalatt - olyan társat, aki kicsit elnyomja, esetleg kihasználja őket. Hosszú távon is kitart a másik mellett, és nem tud szakítani.

MÉRLEG
Kezdetben úgy viselkedik, mint akit meg kell hódítani, a kapcsolaton belül viszont gyakran veszi magához az irányítást, ami azért is nehezen elfogadható a másik részéről, mert döntési nehézségei sokszor lassítják az életbeli eseményeket. Ragaszkodását nem nagyon fejezi ki, inkább csak akkor vall színt, ha éppen a szakítás határán van a másik. Mivel alapvetően könnyen ráismer, hogy milyen szerepet kell vállalnia, hogy a párja boldog legyen, ha úgy érzi viharfelhők gyülekeznek, hamar változtat viselkedésén, de sosem véglegesen. Vonzzák a stabil, határozott emberek, mégis gyakran vitázik velük, és ilyenkor a kapcsolat átcsaphat csatározások sorába, amiből többnyire konkrét állásfoglalás nélkül száll ki. Az ő mondata: "Ahogy érzed..."

SKORPIÓ
Talán az összes jegy közül a leginkább szenvedélyes és tartós kapcsolatra törekvő. Nem ezt a képet festi magáról, és mert általában a megjelenése sincs összhangban a magáról alkotott képpel, ezért nem átlagos módon kelti fel a másik nem figyelmét. Férfiként szereti a Macho, vagy a Mágus szerepét, nőként pedig csapong a Misztikus nő, és a Domina között. Az erős kisugárzás elvitathatatlan tőle, így általában célhoz is ér. Sajnos elég sok idejébe telik, mire rájön, hogy mit is szeretne ténylegesen megélni, megtapasztalni egy kapcsolatban. Viszont, amikor tisztába kerül önmagával, akkor a párja a paradicsomban érezheti magát. Akár férfi, akár nő, tökéletesen testesíti meg a szerepét, és kiváló partnere a másiknak a szó klasszikus értelmében. Valóban partner egy életen át.

NYILAS
Kíváncsisága annyira erős, hogy szinte kivétel nélkül mindenkiben talál olyasmit, amihez vonzódni tud. Tartós kapcsolataiban addig lelkes és figyelmes, amíg a "csoda 3 napja" tart. Aztán lankad a kíváncsisága, és sokszor fordul elő vele, hogy egy intenzívebb inger elvonja a figyelmét partneréről. Legfőbb vonzást számára a másik intellektusa jelent. Ritkán van ideje megtapasztalni, hogy a hosszú ideig tartó párkapcsolat mennyi előnnyel és biztonsággal jár. Általában a változatosság, és az új tudás iránti igénye győz, és nehezen marad hűséges. Hűségét a folytonosan megújuló közös feladatok tudják táplálni, illetve, ha partnere elég sokoldalú ahhoz, hogy a Nyilas Aszcendensből fakadó, gyakran változó érdeklődési köreihez táptalaj, és lelkes közönség maradjon. 

BAK
Hűséges, és nagyon ragaszkodó társ, aki a kapcsolat biztonságán belül rengeteg érzelemmel, és stabilitás-érzettel halmozza el párját. Lelkiállapotai - boldogság, munkakedv, depresszió, hiszti, sértődékenység, kitartás, stb. - gyakran váltogatják egymást, így partnere nem árt, ha ideje korán megtanulja kezelni ezeket az élethelyzeteket. Nem durván féltékeny, viszont, ha egyszer a fejébe vesz valamit, nehezen lehet lebeszélni róla.  A racionalitás és az elborult, csak érzelmi benyomásokra támaszkodó érvelése kiszámíthatatlanul jelentkeznek a vitás helyzetekben. Nem hangzik könnyűnek, pedig érdemes időt adni neki, mert sokszorosan megtérül, ha végre biztonságban érzi magát, mert akkor sosem látott szeretettel és stabilitással viszonozza a kapott bizalmat. 

VÍZÖNTŐ
Függetlenségi vágya "harmonikusan" keveredik uralkodási vágyával. Párkapcsolataiban a Vízöntő Aszcendensű személy minden körülmény között megőrzi szabadságát, és jogot formál magának arra, hogy szabadon mozoghasson minden esetben. Ezzel együtt ragaszkodó, és nagyon kitartó partnere mellett. Nem kér sok babusgatást, de szívesen veszi a dicséreteket. Ő maga nem nagyon folyik bele a hétköznapok sodrásába, mivel gyakran amolyan "művész alkatú". Megelégszik a fura helyzetekkel, amik mindig alakulnak körülötte. Nem hétköznapi jelenség, és sosem szürkék mellette a hétköznapok. Kellemes, nem veszekedős társ, de hagyni kell szabadon élni, és szórakozni. Az élet mélységeiről csak akkor beszél, ha nagyon muszáj. Szívesebben nézi a "napfényes oldalt".

HALAK
Odaadásból ő a legkiválóbb az összes típus közül. Szeretetét folyamatosan kifejezi, sőt olykor kicsit sok is, viszont csak ezzel tudja kompenzálni a kapcsolaton belüli kisebbségi érzését. Ha ő a domináns a kapcsolatban, akkor viszont gondoskodási, és megmentő hajlamai vezérlik, és ez sem sokkal könnyedebb műfaj, mint az előző. A Halak Aszcendenssel párkapcsolaton belül nagyon kifinomult kritikai érzék, és elképesztő beleérző készség jár. Nem lehet igazán átverni, mert vagy megérzi, vagy észreveszi a hibát a rendszerben. Ő maga látszólag sosem kér semmit cserébe önfeláldozásáért, de titokban mindig arra vágyik, hogy végre ő legyen az, akit kiszolgálnak. Nem meglepő hát, hogy hűségét akár egy életen át is garantálni lehet, ha időnként egy-egy napot neki szentel partnere, és "meghálálja" az év többi napján kapott szeretetet. 


Kérje személyes horoszkópelemzését: jelentkezzen e-mailben, vagy kérjen időpontot telefonon

9 megjegyzés:

  1. Szia!
    Már kérdeztem a Holdjegyről, most ezt a bejegyzést olvasva az a kérdésem, hogy az Ascendens jegyek leírásában a Descendens jegyek jellemzői is benne vannak? Pl. Halak Ascendensnél a kritikai érzékről és a hibák átlátásáról a Szűz jegy jut eszembe, vagy Baknál a sértődékenységről, érzelmi benyomásokról a Rák jegy. Több jegynél észre vettem ezt a kettősséget, gondolom ez nem véletlen. Ha így van, akkor nagyon tetszik, mert így teljesebb képet kaphatunk. Ha valakinek tudjuk az Ascendensét érdemes az ellentétes jegyre is gondolni, hogy jobban megértsük? Remélem most nem írtam nagy butaságokat. :) Ez nagyon érdekes volt és kíváncsi vagyok. Válaszodat előre is köszönöm. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon jó a meglátásod. Ha a horoszkópelemzésnél a párkapcsolatot vizsgáljuk, akkor a Descendens jegyét kell nézni, mert a Descendensnél indul a párkapcsolat életterülete, a VII.ház. Ide tartozik a külvilággal való kapcsolattartás is, ezért fontos, hogy az Ascendens mellett ezt is figyelembe vegyük, ha ismerkedünk. Az Ascendens helyzete határozza meg, hogy milyen jegybe kerülnek, vagyis hogyan működnek az egyes életterületek (asztrológiai szak szóval a házak). Ha valakinek tudod a születésnapját, sőt az Ascendensét is, akkor nagyon közel vagy ahhoz, hogy jól megérthesd milyen elven működik az életben.
    Kellemes napot! Üdv: Julcsi

    VálaszTörlés
  3. És ez csak a párkapcsolatot jelöli vagy a legtöbb emberi kapcsolatot is? Mondjuk barátaink megválasztásában. Köszönöm és szép napot! :)

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    EZ most csak a párkapcsolatokra jellemző, mert a baráti kapcsolatokat a 11. ház jelzi, illetve bizonyos értelemben a 3. ház.
    A fent leírt jellemzések még arra utalhatnak, hogy ha nyilvánosság előtt kell szerepelni, akkor milyen a kapcsolatteremtő képessége valakinek. AZ előadói képességeknek egy részét mutatja a VII. ház, vannak más jelölői is, ahogy a párkapcsolati képességeket is befolyásolhatja a Vénusz és a Mars bolygó helyzete is.
    Kellemes napot! Julcsi

    VálaszTörlés
  5. Az köthető esetleg a VII. házhoz, hogy milyen embereket csodálunk, kikre nézünk fel? Lehet ez egy erős vonzás, szimpátia aminek nincs köze a szerelemhez? (mondjuk értékrend vagy gondolkodásmód amiből kialakulhat valamilyen együttműködés vagy egymás kölcsönös megbecsülése, szeretet)

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    A kérdésedben leírt embereket jobbára a X.ház mutatja, a hovatartozást, az azonosulást, a társadalmi státuszt, amihez az embert kötődik, elismeri és felnéz rá.
    A VII. ház klasszikusan a párkapcsolathoz köthető. Bizonyos esetekben, első sorban, ha sok bolygó helyezkedik el a házban, vagy ha a jegy és uralmi helyzet alapján köthető másik életterülethez is, akkor lehet átfedés a tisztelt személyek, szinte tekintélyszemélyek és a VII. ház között, de alap esetben nem szoktuk oda sorolni őket.
    A X.ház ellenben a tekintélyszemélyek, a tisztelt, elismert emberek jelölője. Annak jegye és a benne álló bolygók mutatják, hogy milyen karakterű, tulajdonságú az a személy akit a horoszkóp tulajdonosa elismer.
    Együttműködés pedig sokkal jellemzőbb a 6. ház alapján, az együtt munkálkodást én oda kötném.
    Kellemes napot kívánok:
    Bogdán-Körmöczi Júlia

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm a válaszokat! :)

    VálaszTörlés
  8. Szia Julia,engem az erdekelne melyik hazban jelenik meg a parkapcsolat.Egyik ismerösöm aki egy kicsit foglalkozik az asztrologiaval azt mondta,hogy a VII.hazban a hazassag mutatkozik,es ha a partnerünkel nem vagyunk hazasok,csak evek ota együtt elünk ugy mas hazat kell nezni.Azt hiszem az V.mondta..Köszönöm valaszod.Szilvi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Szilvi!
      Az a párkapcsolat, ami évek óta tart, esetleg együtt is éltek már tekinthető a VII. ház szerint. A szerelmet és a szexualitást vizsgáljuk az 5. házban. Sokban függ, hogy a kapcsolat felvállalt a világ előtt, vagy nem, mert a titkos kapcsolatokat megint más terület mutatja. Összességében az a kapcsolat, ahol már évek óta élnek együtt a felek csak technikailag nem házasság. Egyébként a kapcsolat megélése hasonló.
      További szép napot kívánok!
      Bogdán-Körmöczi Júlia

      Törlés