Az intelligencia

Látszik-e a horoszkópban, hogy valaki zseni?
Az asztrológia segítségével megállapítható, hogy ki az, akiben benne van a lehetőség, hogy zsenivé váljon. Az, hogy az illető él-e a kapott képességeivel, már korántsem annyira egyértelmű. Bizonyosan kell hozzá legalább annyi ambiciózusság, mint amennyi mentális adottság. 
Természetesen nagyon összetett és alapos vizsgálatot igényel, hogy teljes bizonyossággal ki lehessen jelenteni, hogy valakinek különlegesen magas az intelligenciahányadosa, de vannak erősen utaló jelek, melyeket a jó asztrológus azonnal felismer. Néhány ismert, mégis különböző életterületen érvényesült személy képletén keresztül teszem érthetővé, mit kell figyelni, ha szeretnénk megtudni, vajon zseninek születtünk-e.

 , A Nobel-díjas fizikus Albert Einstein (IQ:160),  és a méltán világhírű költő Johann von Goethe (IQ:210), 

az amerikai exelnök Richard Nixon (IQ: 143),  és a színésznő Sharon Stone (IQ: 154), 

 
az orosz matematikus Grigorij Perelman,  és a magyar Vad Katalin (Michelle Wild). 

Utóbbi két személynek nem ismert a pontos IQ értéke, de Perelmant a matematikusok maguk között a legintelligensebbnek tartják, Vad Katalin, pedig a MensaHungarIQa tesztjén sikeresen került be a világ embereinek legintelligensebb 2%-ba. Úgy gondolom nem kell több magyarázat, hogy miért ezek a személyek képviselik itt a zsenialitást. Ki így-ki úgy, de vitathatatlanul saját szakmájukban elismert személyek.

Születési horoszkópjukban mindegyiküknél a Merkúr, vagyis a gondolkodást, kommunikációt jelző bolygó vagy szoros kapcsolatban áll a Nappal - a személyiség kifejezéssel, vagy a Jupitertől kap erős támogatást, ami a terjeszkedés bolygója. 
Tehát vagy közvetlenül személyiségük kifejezése maga a gondolkodás, vagy a világban való terjeszkedés, megmutatkozás egyik lehetősége.

A másik intelligenciával szorosan köthető bolygó az Uránusz háromféleképpen helyezkedik el, kiegészítve a fent már leírtakat. Az Uránusz a szabad, új, kreatív gondolatok jelölője vagy magával a Merkúrral (gondolkodás, kommunikáció, mozgás), vagy a Vénusszal a művészi adottságok bolygójával áll erős kapcsolatban. A harmadik esetben az Uránuszt a gyakorlatiasságért felelős Szaturnusz hatja át, ami asztrológiai szempontból amúgy is erősen kötődik az Uránuszhoz. (A vízöntőben az Uránusz felfedezése előtt a Szaturnusz uralkodott, úgy is nevezik ezért, hogy az vízöntő hagyomány szerinti ura!)
Azt mondhatjuk, hogy ha a kreatív gondolkodás jelölője kapcsolatba kerül a gondolkodás bolygójával, vagy a művészet felelősével, vagy a gyakorlatiasság hozójával, és a személynek önkifejezési eszköze a gondolkodás, akkor szinte teljesen bizonyos, hogy a személy szellemi képességei meghaladják az átlag ember szellemi kapacitását.  

Példáinkban ezek a bolygóállások teljesülnek, sőt kiegészülnek egy nagyon erős kitűnni vágyással (Plútó és Jupiter kapcsolata), ezért ők azok, akik híressé is váltak zsenijükkel. A hétköznapokban számtalan ember él ugyanezekkel a képességekkel, csak valószínűleg náluk ez nem társul az ambiciózusságnak azzal a formájával, mely a híressé váláshoz szükséges. A szereplési vágy is kifejeződik a bolygók által a horoszkópban, és ha egy személynél ez egybe esik az intelligencia ilyen megjelenésével, akkor jó eséllyel kora egyik híressége lehet belőle.

Természetesen a vizsgálatomat nem 6 személy képletén folytattam le, hanem a rendelkezésemre álló olyan képleteket is megvizsgáltam, ahol tudtam, hogy a horoszkóp tulajdonosa magas IQ-val rendelkezik a magyar Mensa tesztje alapján.

Felsorolás szerűen itt vannak a fent említett személyek horoszkóp ábrái, melyekben a leírtak könnyen azonosíthatóak. 

Albert Einstein




















Johann von Geothe




















Richard Nixon

















Sharon Stone




















Grigorij Perelman

















Vad Katalin

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése