A Csillag születik zsűrije

Új tagok, új szemlélet?
A négy személy horoszkópját vizsgálva - a teljesség igénye nélkül, hiszen nem ismerjük csak a születésnapjukat - két tüzes Napjegy a hölgyek által, egy földes - Hajós Andrásnak, és egy vizes Puzsér Róbertnek köszönhetően a statisztika. Elég vegyes összeállítás. Hernádi Kos, Hajós Bika, Puzsér Skorpió, Pokorny Lia pedig Nyilas jegyű. 

Hernádi Judit nagyon "Kosként" ítél
A különös ebben négy emberben az, hogy nagyon különböző értékeket képviselnek. Még önmagukon belül sincs mindig harmónia. Hernádi Judit és Puzsér Róbert képletéből teljesen hiányzik a föld elem, ami a gyakorlatiasság hiányára utal, illetve, hogy döntéseiket alig-alig vezérli a racionalitás. Hernádi Judit abszolút "forrófejjel" gyorsan, első megítélés alapján dönt. Nagyon Kosként viselkedik, és döntéseivel irányítói szerepet is vállal a csoportban.

Puzsér Róbert a harmóniát is nézi
Az imént említett Puzsér Róbert a maga Skorpiósága mellett erős Mérleges vonásokat is hordoz. Nála nincs hirtelenség, és mégannyira sincs racionalitás. Abszolút elfogultsággal, meggyőzőséggel, szellemi aktivitást kiváltó dolgokkal lehet csak a kedvébe járni. Ő is szívesen hangadó egy társaságban, ami miatt lehet, hogy Hernádi Judit és közte hevesebb összecsapásokra is számíthatunk.



Pokorny Lia az exkluzivitást várja
Pokorny Lia - öt bolygójával a Nyilasban - az exkluzivitást, a keretekből kitörést, a szellemes és tartalmilag is rétegzett előadásokat fogja preferálni. Nála a képletből teljesen hiányzik a szilárd minőség. Ez persze nem azt jelenti, hogy bármi van ő könnyen meggyőzhető, hanem, hogy nem fog görcsösen ragaszkodni semmihez, csak azért, mert "azt szoktuk meg". Mivel a Nyilas tüzessége átüt az ő személyiségén is, valószínű, hogy legjobban Hernádi Judittal fog találkozni az ízlésük. 


Hajós András erőt akar látni
Hajós András több szempontból is kakukktojás. Bikasága, vagyis higgadtsága, szilárd meggyőződései, és esztétikumra érzékenysége érződni fog ítéleteiben is. Nála lehet legjobban hatni a szívére, de azért annyira ő sem a meghatódó típus. Valószínű, hogy ő tud majd leginkább kalkulálni azzal, hogy egy-egy fellépő mennyire "válik be" a gyakorlatban, vagyis mennyire lesz elfogadott a hazai művészpalettán.






A szépség és művészetek bolygója a Vénusz elárulja, hogy milyen jellegű produkció tetszik az ítészeknek, a Merkúr pedig, hogy milyen stílusban mondják el véleményüket. 
Ebből a szempontból sem egységes a mezőny.
(Hajós András : Kos Vénusz - Ikrek Merkúr, Hernádi Judit: Kos Vénusz - Kos Merkúr, Pokorny Lia: Nyilas Vénusz - Nyilas Merkúr, Puzsér Róbert: Mérleg Vénusz - Skorpió Merkúr.)
Hajós Andrásnak a dinamikus produkció tetszik, véleményét pedig választékosan, sosem ugyanúgy fogalmazza meg. Hernádi szintén a dinamikus (főleg férfi előadókat preferálja), és véleményét köntörfalazás nélkül, kissé nyersen fogalmazza meg. Pokorny Lia a különlegesre, és a külföldön is értékesíthető előadásokat kedveli, meglátásait inkább tanító jelleggel, jó tanácsokat is beleszőve mondja el. Puzsér Róbert pedig a művészi előadásokat, a harmóniát, az egységet keresi a színpadon. Véleményét keményen, ítélkezően, néha oda-oda szúrva egy bántó megjegyzést fogja előadni. 


Várhatóan tehát valami nagyobb energiát felszabadító, művészileg kiforrottabb előadó nyerhet, szemben az előző évek gyermek-nyerteseivel. Persze mindezt abban a naiv hitben állítom, hogy producerek nem befolyásolják a zsűrit, és ők négyen most tényleg saját értékrendjük szerint emelhetnek fel, vagy mellőzhetnek valakit.
.

3 megjegyzés:

  1. Szia! Írsz majd az X-faktor-ról is? Ez a Csillag születikes dolog bejött, tényleg egy művészileg kiforrottabb érett ember nyert. :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon szívesen megírom, kicsit sok most az elmaradásom, de igyekezni fogok!
    Köszönöm a témafelvetést! :)
    J.

    VálaszTörlés
  3. Szuper! Nagyon kíváncsi vagyok a mentorok elemzésére. :))

    VálaszTörlés