Napforduló, újhold és részleges napfogyatkozás - 2020.06.21.

A hármas Nap-Hold cikus, a 2020-as Rák jegyében járó Nap idején

A mai napot nem csak a napforduló de az újhold és a Szaturnusz fényszögben álló részleges napfogyatkozás is különlegessé teszi. 



Jelentésében mindez arra hívhatja fel a figyelmünket, hogy a nőies és férfias minőségeink milyen módon tudnak megjelenni a csoportjainkban, az emberekkel kapcsolatban, és elsősorban milyen magasabbrendű közös felelősséget szeretnénk vállalni.


Az egyén szintjén nem csak azt kérdezi, hogy mit szeretnénk szűkebb környezetünkben, hanem hogy az elmúlt 3 év alatt mit tanultunk meg a felelősségről, saját határaink kijelöléséről, és a családról. Hol a helyünk, mi a szerepünk, milyen tudatosan vagyunk képesek kezelni a kiszolgáltatottság és a felelős támogatás kérdését.

Az újhold a Rák 0 fokán azt veti fel – és aztán járja körbe a következő 28 napban – hogy milyen módon gondoskodunk a saját biztonságunkról? Milyen identitással élünk a külvilág felé, és mi határoz meg minket lelkileg. Az intuitív oldalunk mekkora teret tölt be – és ezzel komplementer módon a kifelé áradó egónk tere mekkora? Vajon van-e egyensúly e két terület között?

Valamivel később, július 5-én a telihold idején a Hold a Bak jegyből nyit teret a Napnak, hogy a felelősség és a kiszolgáltatottság kérdését feszítse ki, mint egy vitorlát. Ebbe a feszes vitorlába a tettek és az akarat fúj irányadó szelet. Vajon hogyan tudjuk magunk és mások számára megteremteni azt a törékeny biztonságot, amiről annyit tanulhattunk az elmúlt három év során, és amit a 2020-as év decemberéig még többször fel fog vetni a világban zajló eseménysorozat?

Ha eljutottunk az egyéni felelősségünkhöz és megtaláltuk az egyéni biztonságunk forrását, akkor mit kezdünk majd egymással, és az egymás számára nyújtható biztonsággal? Foglalkozunk vele, vagy sem? Érdekessége ennek a teliholdnak, hogy ha tudatosan a megtanulható és megtanítható ismeretekre koncentrálunk, akkor megérthetjük és érthetővé tudjuk tenni környezetünk számára, hogy a gyökeres átalakulás társadalmi szinten is elhozhat egy előrelépést és gyarapodást, de ehhez a megszerzett tapasztalatokat bölcsen kellene hasznosítani. A Holdcsomópont kapcsolata a Szaturnusszal azt mutatja, hogy minden biztonság és felelősség kérdést megismertünk már, sőt meg is tapasztaltunk már (A sokat idézett elmúlt 3 év alatt, amikor a Szaturnusz a Bakban járt, és januáronként sokbolygós stelliumokkal vonta magára a figyelmünket). Viszont az idő a döntésre, hogy miként folytatjuk tudatos cselekvés formájában az életünket most jött el. Megmutatható, hogy kész vagyunk a változásra. Ez a lehetőség olyan „kapukat nyit” melyeken a férfi és női minőségek a helyükre kerülhetnek. A Nap, vagyis a férfias erő azonosulhat és elismerheti a Hold által képviselt nőies erőt. Mivel a Hold a Bak jegyéből szemben áll a Nappal, ezért feszültség és kihívások árán jöhet el a megértés. De egyúttal a határok is láthatóvá válnak. Ahogy a felelősség és a kiszolgáltatottság is ebben a holdfázisban mutatja meg magát leginkább.

A jelenleg Rák jelében járó Nap a Holddal egy Holduralmi újhold formájában és pontos kihívásban szemben a szintén uralomban álló Szaturnusszal már nem enged tovább semmit, amit nem vállalunk fel felelősen, a következményeivel együtt. A második újhold a Rák jegyében nem kérdéseket tesz fel, hanem a korábbi kérdésekre adott válaszok szerint ítél és megvalósít. Amiért nem vállaltuk a felelősséget, azt viszi. Nagy eséllyel keményen szembesít, hogy mivel kellett volna igazán foglalkozni. Sajnos ennek az állásnak a kikényszerítő erejét a Mars mutatja meg, ami nem kevesebb, mint 6 hónapot tölt legnagyobb erejében a Kos jegyében. Ez hosszú idő, és a második újhold idején a Nap-Hold-Szaturnusz fényszög után a legmeghatározóbb szereplője lesz a képletnek a Mars és Ascendens közötti quadrát – feszítő fényszög. Jelentése akarat, akaratosság, agresszió, önvédelem, önérdekérvényesítés, harc, kezdeményező erő, férfiasság, szexualitás. Mindezt felnagyítva a Kos akaratos, gyors célratörő valamint kevéssé türelmes és kompromisszumkész módján. De legalább szemtől-szembe, egyenesen és hatékonyan. A gatyákat érdemes felkötni…. Kiemelt napok majd december 11-e, amikor a Nap a Holdcsomóval és a Marssal kapcsolóik egybe, valamint december 20-a, amikor a Szaturnusz és a Jupiter közösen átlép a Vízöntőbe. Január 7-én hagyja el a Mars a Kos jegyét, szóval kiadós időszak elé nézünk.

A mostani két újhold és telihold a Rák és a Bak jegyűeket különösen erősen érinti, számukra az elkövetkező 28 nap minden napján érdemes lenne gyakorolni a csendet, itt az elme csendjére gondolok. A nyugalmas csend – pl a meditáció – gyógyító erejű. 




A pontos időpontok:
2020.06.21-én reggel 8:41:25-kor pontos a Nap-Hold együttállás. Ehhez erősen és meghatározóan kapcsolódik a Szatrunusz a rend, a határok, a felelősség bolygója, és mindezek mellett az idei év eseményeit nagyban meghatározó Jupiter és Plútó együttálláshoz a Mars kapcsolódik egy szextillel.

2020.07.02-án hajnali 1:36:55-kor visszatér a Szaturnusz a Bakba, a még érvényes Nap-Merkúr együttállást szextillel világítja be az Uránusz, a Hold pedig a Felszálló Holdcsomóponttal és a Szatrurnusszal alkot egzakt fényszöget. A Plútó és Jupiter még mindig 1 fokon belüli együttállásban van.

A telihold pillanatában, 2020.07.05-én hajnali 6:44:21-kor az Ascendens az Oroszlán 3 fokán, az Mc T-quadrátot adva a Nap-Hold szembenállással lesz 14 fokon a Kos jegyében. Közben a Mars trigont vet az Asc-re de az Uránusz és a Neptunusz fényszög nélkül halad…

2020.07.20-án este 19:32:54-kor a Rákban még egyszer összefonódik a Nap és a Hold, immár a 28. fokon, amivel egzakt szembenállásban lesznek a Bak 28. fokán álló Szaturnusszal. Az újhold másodpercében az uralomban lévő Mars ívperc pontos quadrátot ad az Ascendensre, ami a Bak 12fok 48 másodpercén áll. Még egy kiemelést érdemlő kapcsolat lesz, ami a Jupitert és a Vénuszt köti össze. A 144 fokos biquintil egy tudatosítást igénylő fényszög. Hogy a Holdcsomópont se maradjon ki a showból, a Szaturnusszal alkot quinkunxot a felszálló Holdcsomó!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése