A Nap éve, a Nap ciklusa - asztrológiai újév kezdet 2017.


Asztrológiai szempontból több ciklust lehet felvázolni, melyek egyre rövidebb időperiódusokat jelentenek. Mindegyik ciklusnak meg lehet határozni az uralkodó bolygóját.

2017 - a Nap éve
2017 - a 36 éves Nap ciklus kezdő éve (a világnap nappali fele)
2017 - a Vízöntő korszakának az első harmadának része -( a világév első része )
2017 - számmisztikai értelemben 1. év (a számjegyeinek összege 1)
2017. március 20-a az év tavaszpontja, a Nap a Kos jegyébe lép, és megkezdődik egy új asztrológiai év.

A Nap az életet adó erő, a meleg, a fény, az arany szimbóluma. 
Az ősi vallások mindegyikében találkozunk Nap Istennel, Rá az egyiptomi Napisten, Apollón a tüzes szekéren járó Istenség, a mezopotámiai Samas, stb. Az általuk megszemélyesített fiatal férfit, az ereje teljében lévő uralkodót jelképezi a Nap.       

A Nap az asztrológiában az önkifejezést, az egót, a személyiség azon részét mutatja, mely az önazonossággal van szoros kapcsolatban. 
Amennyiben a képességeket nézzük, melyeket a Nap helyzete alapján tudhatunk magunkénak, akkor a vezetői képességekről, a szereplési képességekről, a kreativitásról, és a kockázatvállalási kedvről tudunk beszélni. 
A Nap által uralt időszakokban a fent említett személyiségrészek kapnak nagyobb teret, és a Naphoz köthető képességek erősödnek fel. 

Ha valakinek a képletében a Nap nem áll kedvezően, nem kap támogatást a bolygóktól, akkor ez az időszak felerősíti az irányítás iránti vágyat, de elvonja a nagyvonalúságot. Felaprózza a egót, és a nagyszabású, mások céljait is segítő tervek helyett kicsinyes tervek, és nagyon szűk látókörű  szemléletet ad az embernek. A hatalmi harcok és az önzés jelenik meg vezetői attitűdök között. 

Jegyek szerint a Nap év kiemelten jó az Oroszlánoknak, a Nyilasoknak, a Kosoknak, a Mérlegeknek, az Ikreknek. Számukra támogató erőt jelent a Nap adta energia. Vezetői képességeik és üzleti sikerességük lesz jelentős, észrevehetően megerősödik az anyagi sikerességük.

A Vízöntők, a Skorpiók és a Bikák ebben az időszakban nagyon erősnek érzik magukat, elemükben vannak, ugyanakkor sokkal jelentősebb nyomás nehezedik rájuk, mint mondjuk a fent említett jegyek valamelyikének szülöttére, mert a Nap ugyan megnöveli az erejüket, de felerősíti az egocentrikusságukat és emiatt több konfliktusra számíthatnak a Nap ciklusa alatt. 

Ha valaki új vállalkozásba kezd, akkor tartsa szem előtt, hogy  a köz javát szolgálni sokkal fontosabb, mint az egyéni sikereket hangsúlyozni (az igazságos uralkodó ismérvei), mert csak ebben a szemléletmódban lehet valaki sikeres. Az egoista hozzáállásból bukás, vagy zuhanás következik a Nap időszakában.Tekintve, hogy a Nap éve, a Nap ciklusa, és a Vízöntő korszaka miatt, csak a humánus, magasabb rendű célok mentén folyó tervezések lehetnek sikeresek. Mivel a Vízöntő korszakában a Nap nem a legerősebb, ezért az egyén helyett a közösségért végzett tevékenység kerül előtérbe. 
A korábbi Nap ciklus során (1765-1801-ig) a Francia forradalom, az Amerikai függetlenségi háború zajlott, hogy az ismertebb eseményeket említsem. Mindenhol egy teljes nemzet felemelkedését szolgálta a vezetők célja. Leromboltak egy több évtizedes rendszert, hogy a szélesebb rétegek is boldogulhassanak. 

Az asztrológiai új év erőt, energiát, a Kos tavaszias lendületét adja nekünk, emiatt könnyen vállalkozunk olyan dolgok véghezvitelére, melyek nagy energia befektetést igényelnek. A belekezdés energiája és öröme járja át az embert. 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése