Elemzés 1 perc alatt


Egyszerű horoszkópelemzés Nicolas Cage képletén szemléltetve

A személyiségelemzés egyik lehetséges útvonala, ha a születési horoszkóp bolygóit kozmikus és lokális (jegy és házbeli) elhelyezkedésük alapján egy-egy mondatba foglaljuk.
Az alapgondolatot Hajo Banzhaf és Anna Haebler vetette fel Kulcsszavak az Asztrológiához című közös könyvükben. Ezzel a módszerrel azok is megpróbálhatnak horoszkópot értelmezni, akik még kevésbé járatosak az asztrológiában. Elég néhány általános analógiával tisztában lenni, és máris hozzá láthat az ember.

Felirat hozzáadása
A legegyszerűbb bemutatnom az alkalmazást egy konkrét példán. Az Oscar-díjas Nicolas Cage képletét választottam. Elég sok mindent lehet róla olvasni, lássuk hát, a horoszkópja szerint mi lehet igaz az egészből.
Cage 1964. Január 7-én reggel 5 óra 30 perckor született a Californiában található Los Angelesben. 
A képlete szerint Napja a Bak, Aszcendense a Nyilas jegyében van. Az imént említett horoszkóp elemek és a többi bolygója jegy és házhelyzete a következő:
Nap a Bakban az I.házban, Aszcendens a Nyilasban– az I. ház csúcsa, Hold a Mérlegben a X. házban, Merkúr a Bakban a I. házban, Vénusz a Vízöntőben a 2. házban, Mars a Bakban az I. házban, Jupiter a Kosban a IV. házban, Szaturnusz a Vízöntőben a 2. házban, Neptunusz a Skorpióban a 11 házban, Uránusz a Szűzben a 9. házban, Plútó az Szűzben a 9. házban áll.


A „statisztika után nézzük is az értelmezést:
  • Lényegemet tekintve kitartó, gyakorlatias, szikár (a Nap jegyének jellemzői) vagyok, és legjobban kibontakozni az egóm képviseletében, elsődleges megjelenésemmel (a Nap házának jellemzői) tudok.
  • Szerepem és életérzésem lelkesedő, optimista,prédikáló, kíváncsi (az Asc. jegye), amit kiegészít vagy csorbít a kommunikáció, a mozgás igény, a személyiségem megmutatására törekvés, és a férfias energiáim megélésének igénye (bolygók az I. házban, itt a Plútó).
  • Érzésvilágomra jellemző a harmóniára, szeretetre vágyás, és olykor a döntésképtelenség is (a Hold jegye) és ez ösztönösen hajt a karrier az életcél a társadalmi státusz, valamint a főnöki lét és az anyámmal való kapcsolatom (a Hold háza) irányába.
  • Gondolkodási módom kiszámítható, gyakorlatias, olykor nagyon szabálytisztelő (a Merkúr jegy) és értelmemet előszeretettel használom a személyiségem bemutatásának, és az egóm megnyilvánulásának a (a Merkúr háza) területén.
  • Elképzelésem a szerelemről, a kapcsolatokról és a szépségről különc, az intellektualitással szoros egységben élő (a Vénusz jegye). Szépérzékemet elsősorban a világszemléletemmel, és a birtokolt dolgaimmal (a Vénusz háza) fejezem ki.
  • Úgy harcolok, mint egy Bak – kitartóan, gyakorlatiasan, kiszámíthatóan, (a Mars jegye), és konfliktusaimat gyakran viszem az ego és az önkifejezés (a Mars háza) területére.
  • Értékesnek és impozánsnak tartom az energikus, nyílt, kissé önfejű, kezdeményező (a Jupiter jegye) életfelfogást. Gazdagnak érzem magam az otthonomban, és kedvelem a nálam idősebb karakteres férfiak társaságát.(a Jupiter háza), És örömmel veszek részt mindenben, amit a Jupiter érint (a Jupiter fényszögei) – jelen esetben a Nap, a Merkúr, és az Uránusz.
  • Nehézségeim vannak a különcökkel, a kívülállókkal, és akik, a határokat figyelmen kívül hagyva élnek. (a Szaturnusz jegye)*. Határaim, korlátaim, bűntudatom, de a legnagyobb fejlődési esélyem is az anyagiak, az értékrend és a világszemlélet (a Szaturnusz háza) területén vannak, és mindenben, amit a Szaturnusz érint (a Szaturnusz fényszögei) – jelen esetben a Hold és a Neptunusz.*gyakran nyilvánul meg a nehézség a jelölt dolgok magas szintű elvárásában önmagától és más irányába!
  • Függetlenségemet a hitrendszeremben és világnézetemben, magasabb tanulmányaimban, távoli utazásokban (az Uránusz háza) élem meg, és/vagy itt és mindazon keresztül változtatom álláspontomat, amit az Uránusz érint (az Uránusz fényszögei) – jelen esetben a Merkúr a Jupiter, és a Plútó.
  • Vágyódásaimat és megváltási vágyaimat a barátok, támogatók, vágyak, álmok, illúziók, csalódások (a Neptunusz háza) területén élem meg, valamint mindenben, amit a Neptunusz érint (a Neptunusz fényszögei) – jelen esetben a Nap, a Vénusz, a Szaturnusz, és a Plútó.
  • A hatalmamat és a tehetetlenséget – kiszolgáltatottságot, az „alagútélményt” a megszállottságot és legmélyebb átváltozásokat a tanulmányaimban és a hitben, olykor utazásaim során (a Plútó háza) élem meg, és mindenben, amit a Plútó érint (a Plútó fényszögei) – jelen esetben a Nap, a Merkúr, az Uránusz, és a Neptunusz.
(A három leglassabban keringő bolygó esetében azért nem beszélünk külön a jegyhelyzetekről, mert azok egy-egy nemzedékre jellemző vonásokat hordoznak, lassú mozgásukból adódóan. A születési képletben csupán a házhelyzetük és fényszög-kapcsolataik hordoznak személyre szabott jelentést.)

Ha csak ezt a tizenegy mondatot nézzük, máris körvonalazódott Nicolas Cage személyisége. A színészethez szükséges önkifejezéstől a kiemelkedő intellektuális adottságokig mindent láthatunk. Természetesen a horoszkóp üres házai így kimaradtak, ezért nem beszélhetünk komplett személyiség elemzésről.

A bolygók képleten belüli elhelyezkedéséből következtethetünk rá, hogy egy introvertált személyiséggel van dolgunk, aki a megjelenésnek mindig nagyon megfontolt módját választja. Fontosak számára a moráliskérdések, és titkon vonzódik az átlagostól eltérő dolgokhoz. Ezzel együtt kiszámítható és nagyon egyenes személyiség.

Megjelenését tekintve arcvonásaiban inkább a Nyilasra jellemző magas homlokot, és az I. házban álló bolygók hatását láthatjuk (Nap – kopaszodás, Merkúr – eleven tekintet, Mars erős szemöldökcsont.) Testalkata, a szikár magas csontosság viszont a Bak jegyet idézi.

Nicolas Cage horoszkóp képlete:


képek forrása:
http://noahdiana.blognownow.com/2011/11/2322_recent_confirmation_.html
2012,01.06.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése