Halál a horoszkópban



Amit az asztrológus sosem mondhat meg, még ha látja is…

Az asztrológiai etika elsőszámú törvényei közé tartozik ősidők óta, hogy a halál időpontja nem közölhető. Ennek számos oka van, de szerintem az egyik legfontosabb, hogy egy ember horoszkópja legalább 4-5 olyan időpontot mutat, amikor akár meg is halhat. Mégis csak egyszer használjuk „erre” a bolygók ilyen speciális állását. Általában sorsunk fordulását hozzák ezek a konstellációk. Bemutatok néhány, már nem élő hírességet, akik példaként szolgálhatnak arra, hogy mennyire sokféle módon mutatkozhat meg a halál ideje. Ez azt is bizonyítani fogja, hogy nem mindig a „legrosszabb” helyzet adja meg a kegyelemdöfést.

Érdekesség lehet, hogy azok, akik a fiatalon elhunyt Heath Ledger, vagy Kurt Cobain, esetleg hazánk ismert színésze, Kaszás Attila asztrológiai ikerpárjai, vajon mit éltek meg azon a napon (vagy abban az időszakban), mikor e hírességek befejezték földi pályafutásukat. Ami az egyik ember számára a fizikai halált hozza, a másik embernek jelenheti egy korszak lezárulását, esetleg egy elhúzódó dolog végleges megoldását.
Mindenesetre, ha valaki kételkedne, minden halál egy korszak végét jelenti. A tarot kártya nagy arkánumai közül a XIII., a „Halál” elnevezésű kártya szimbólumai által lehet igazán megérteni, mit is jelent a lezárás, az elengedés, az új kezdete. Az asztrológia is ezt az analógiát használja.

Heath Ledger 1979.04.04-én született Perth-ben Ausztáliában. Az asztrológiai oldalakon nincs meg a pontos dátuma, de életeseményei alapján elvégeztem a pontosítást, így a Nap Kos, a Hold Rák, az Ascendens (aszcendens) Oroszlán. Halálakor 2008.01.22-én nagyon sok hatás érte az aktuális bolygóállások alapján.

A gyógyszer túladagolás a Neptunusz és a Jupiter érdekeltségébe tartozik. A halál napján a Neptunusz és a Merkúr szembenállásban van az Ascendenssel, a Jupiter pozitívan (szextil) a Szaturnusz szintén szemből érinti a Vénuszt, és ha ez még nem lenne elég, akkor a születési Marsra quadrátot (feszültség gerjesztő fényszög) vet a tranzit Vénusz és a leszálló Holdcsomóponttól is begyűjt egy 150°-os fényszöget. A radix (születési) Jupitert szembenállásból támadja az aktuális Nap, és 150°-ról a Plútó.

Heath Ledger születési horoszkópja (radix)

A halála napján egy nagyon összetett érzelmi állapotban lehetett, ahol a túlterheltség (Jupiter fényszögei Naptól, Plútótól) az összeomlás lett úrrá rajta. Ehhez társult, hogy a szeretetet és az elfogadást is nehezen élte meg, mert a szakmai elismerések őszinteségében csak nehezen bízott. (Vénuszt érő Szaturnusz és Jupiter fényszögek föld jegyekből)
Kreativitását nehezen élte meg, mert vagy nem érezte magát elég kifejezőnek, vagy úgy gondolta túl játssza, de lehet, hogy a szerep szélsőségei viselték meg nagyon. (Uránusz fényszögei a Neptunusztól és a Merkúrtól) A végső pillanat mégis az lehetett, illetve annak okozója, hogy nem tudták megmenteni, hogy a sorsjelölő, a Holdcsomópont is fényszögkapcsolatba került a Vénusszal, a szeretet megélésének jelölőjével. Vagyis Heath feladta, hogy küzdjön az elismerésért, a szeretetért. A Halált választotta megoldásként.
Heath Ledger halálának horoszkópja
Az asztrológiában jártasak joggal mondhatják, hogy „Te asztrológus, ezek a fényszögek nem aznap kerültek oda! Miért nem hamarabb halt meg?” Igazuk van. Azonban ne feledkezzünk meg arról, hogy minden pillanat az életben jól elő van készítve. Az hogy mikor telik be az a bizonyos pohár, vagyis mikor válik valami történéssé, sok időbe telik, és még több dolog felgyülemlése kell hozzá. Visszautalnék a tarot Halál kártyájára, a folyamat lezárása, egyfajta újra kezdés. A régebb óta fennálló bolygóhatások ebben az esetben a folyamat maga voltak, és a lezárás lett az pillanat, amikor minden összeállt, és sűrűsödött egy pontban!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése