A Jupiter az Ikrekben jár egy évig és felpörgeti az eseményeket!


A Jupiter a bölcs, az igazságos, a hívő az asztrológiában
A Jupiter a horoszkóp nagy jótevője, aki mindent kitágít, bővít, bőséggel lát el. Anyagi szempontból és szellemi értelemben egyaránt a bőséget jelenti. Azt a módot jelöli, ahogy az ember terjeszkedik. 12-13 év a teljes ideje, hogy megkerülje a Napot, és végig haladjon a 12 állatövi jegyen. Ebből következik hogy kb. egy évet tartózkodik egy jegyben. Ahol éppen áthalad, ott megnöveli a jegy által amúgy is sugárzott hatásokat. 

Az Ikrekben a kommunikációt, a mozgást, a szellemi és testi mozgékonyságot. Az ügyek is gyorsabban haladnak medrükben előre, ha a Jupiter az Ikrekben jár. 

Azonban nem szabad eltekinteni attól, hogy ebben a jegyben mutatja ki legtöbb negatív hatását is, mivel pontosan szemben van az egyébként uralmi pozíciójával, a Nyilassal. A negatív hatások abban rejlenek, hogy az Ikrek sok információt hordoz, közvetít, nem hatol mélységekbe, nem akarja a bölcsességet is magáénak. A Jupiter azonban arra sarkall, hogy hittel, elhivatottsággal merüljünk alá a tudásban, és akarjunk belőle tanulni, bölcsebbé válni általa. Ez az ellentét a hittel kapcsolatban jelenik meg legerősebben, nem tudjuk átadni magunkat teljesen egy-egy eszmének, mert folyton vizsgáljuk a többit is, hátha a "valódi igazság" (ami nem annyira létezik) pont ott lesz.  Ez kételkedővé, akadékoskodóvá, esetenként hitetlenkedővé tehet minket. Akik eddig is a racionális meggyőződéseik szerint éltek, azok most még kevésbé tudják átengedni magukon azokat a dolgokat, amiben hinni kéne. Akik nagy lelkesedéssel, és nagy hittel kezdtek bele dolgaikba, most kicsit visszafogottabban kezelik a lehetőségeiket.
Legerősebben mindenki azon az életterületen érezheti a Jupiter jótékony, vagy provokáló hatását, ahol a születési horoszkópjában a Jupiter áll. 
(Ha nem tudja, hol állt születésekor a Jupitere, akkor e-mailben kérjen segítséget neve, és születési ideje megadásával. 
Ebben az esetben fontos a születési óra és perc is!)

Mivel a Jupiter lassan halad, ezért hónapokat tölt egy-egy jegyrészletben, ami azt is jelenti, hogy nem hat egy-egy jegy minden szülöttére egyszerre.
2012 június 11-től 2012 július 31-ig a jegyek első 10 napjában születetteket érinti hatása.
2012 Augusztus 1-től 2013 május17-ig az állatövi jegyek „közepén” születettekre hat, vagyis a második dekádban jár.
2013. május 18-tól 2013. június 25-ig a harmadik dekádban, tehát a jegyek 20. napja után születettekre hat
Ezt érdemes figyelembe venni, amikor az előrejelzést olvassuk. 

A Jupiter hatása a születési jegyek szerint:
KOS
Pozitív időszakra számíthatnak a Kosok, a Jupiter kedvezőbb arcát mutatja feléjük. A kommunikáció felgyorsul, és anyagi ügyekben is előrelépésre számíthatnak. Elsősorban személyiségük lesz rugalmasabb, hamarabb tudnak szót érteni másokkal, és kevésbé érzik fontosnak, hogy konfrontálódjanak. A megismerés, a megértés lesz jellemző a Kosokra, amíg a Jupiter jótékony hatását élvezik. Munkában sok hasznos információra tesznek szert, amit kamatoztatni is tudnak. 




BIKA
Most, hogy elhagyta a Bika jegyet a Jupiter, kicsit visszaesnek a sikerek, nem lesz minden annyira könnyed, mint eddig. Sajnos ez az anyagi dolgokra is igaz, bár az elmúlt egy évben elvégzett munka nem marad eredmény nélkül. Most, amikor a Jupiter az Ikrekben jár, a Bikák kis mértékben részesülnek a pozitív hatásokból. Számítaniuk kell egy kicsit mozgékonyabb időszakra szakmailag, párkapcsolati szempontból, de fizikailag is. Az egészségüknek kifejezetten jó, hogy az amúgy lassabb anyagcserét az Ikrekben álló Jupiter némileg gyorsítja. 



IKREK
A Jupiter most az Ikrek életét aranyozza be. Hoz egy kis gyarapodást anyagilag, sikerekhez segít, és az Iker jegyűek élvezhetik az optimizmust is, amit a Jupiter sugall. Kifejezetten kedvező időszak várható. A pontos együttállás a születési Nappal mindig kiemelkedő szerephez jut. Ez az év nagy lehetőséget tartogat, ellenőrizze, hogy az év melyik szakaszában jár pontosan a Napjánál a Jupiter, és akkorra időzítse a szerződéskötéseket, a lakásvásárlást, a befektetéseket, de a házasságkötésre is jó időpont. A perek ebben az időszakban sikerrel zárulnak, sőt még közlekedési bírságokat is megúszhat. Kellemes tervezgetést.


RÁK
Az előző év kellemes hatásai kicsit visszafogottabban mutatkoznak, de nem állnak meg a folyamatok. Szerencsére a Rák jegyűek nem az elhamarkodott típusba tartoznak, így terveiket sem kell elhalasztani, csak kicsit körültekintőbben kell a részletekre figyelni. Ebben az évben, amíg a Jupiter az Ikrekben jár, kaphat olyan információkat, melyek nagy segítséggel lesznek üzleti tervéhez. Kapcsolatiban is a kommunikáció megélénkülésére kell számítani, ami tisztázhat néhány korábbi félreértést. 



OROSZLÁN
A Jupiter gyenge, de pozitív hatás gyakorol az Oroszlánokra. A jó hír, hogy az előző év visszatartó erejének nyoma sincs. Beindulnak a szerencse sorozatok, és ha nem is hatnak akkora erővel, mint az ideális lenne, mégis érzékelhető lesz az anyagi fellendülés, és kicsit könnyedebbé válik a kommunikáció. Kevesebb félreértés, több megállapodás. Az Oroszlánok fellélegezhetnek, és érezhetik, hogy áramlik az életerő bennük. Új, kreatív ötleteket is hozhat az előttünk álló év. 



SZŰZ
A Jupiter az Ikrekből nehezített energiákkal hat a Szüzekre. Visszafogja az amúgy is bizalmatlan Szüzek nyitottságát. Mindent fenntartással kezelnek, az átlagosnál is jobban. Ez az év arra ösztökéli a Szüzeket, hogy álljanak ki véleményük mellett, ami nem lesz egyszerű feladat. Az eddigi szilárd meggyőződéseiket valószínűleg meg kell változtatniuk, felül kell bírálniuk. Új rendek és újfajta kommunikáció kialakításával azonban hozzájuthatnak a bolygóhatás pozitív hozadékához is, ami a nyílt konfrontálódás, és a saját álláspont megvédésének technikája. 




MÉRLEG
Az Ikrek jeggyel azonos elemhez tartozó Mérleg most nagy mértékben részesül a Jupiter jótékony hatásából. Felgyorsulnak a kommunikációhoz köthető ügyletek, a tárgyalások új lendületet kapnak, ami direkt módon anyagi hasznot is hoz. A kapcsolatok, amik a Mérlegek számára létfontosságúak nyíltabbá, közvetlenebbé válnak, és az eddig halogatott vallomásokra is sor kerülhet. Pezsegni fog az élet, és ezt a Mérlegek nagyon élvezni fogják. Amire figyelni kell, hogy a megfontoltság, ami  amúgy sem erőssége a Mérlegeknek, most még kevésbé kap hangsúlyt. Érdemes a fontosabb döntésekhez egy Szűz, vagy egy Bika jegyű személytől tanácsot kérni. 

SKORPIÓ
Habár nem egyértelműen hat negatívan hat a Jupiter, ahogy a Skorpióknak az Ikrekkel nehéz megtalálniuk a hangot, úgy a Jupiter intelmeire is nehezen hangolódnak rá a Skorpiók ebben az évben. Nem direkt hátráltató hatásokra kell számítani, hanem olyan "figyelmeztetésekre" melyek valamilyen másodlagos csatornán érkeznek. Nem a Skorpiók autóját lopják el, viszont folyton dugóban kell állniuk, és így gátolja őket az Ikrekből a Jupiter, hogy ne terjeszkedhessenek tovább. Amit meg lehet tanulni ebben az évben, az az, hogy több szempont alapján kell a döntéseknél és az emberek megítélésénél véleményt alkotni. 


NYILAS
Abban a speciális helyzetben vannak a Nyilasok, hogy pontosan szemben áll velük a Jupiter. Így rájuk kettős módon van hatással. Van amikor pozitív értelemben megpróbáltatások elé állítja a Nyilasokat, például főnökük olyan feladatot bíz rájuk, melyet sok utánajárással, de sikeresen elvégeznek, és ezzel jobb pozícióba kerülnek. A negatív hatása az Ikrekben szemben járó Jupiternek, hogy kommunikációs összevisszaságot teremt. Sok félreértés, esetleg igazságtalanság érheti a Nyilas jegyűeket. 



BAK
Az Ikrekből ható Jupiter nem kellemes hatással lesz a következő évben a Bakokra. Mivel alapvetően a két jegy sem simulékony kapcsolatban áll egymással (az Ikrek sokszor nem elég komoly, pontos, és megfontolt a Bak szerint) a jelenlegi hatás is ilyen visszás lehet. Azok az információk, melyekre a Bakoknak szüksége lenne, sosem onnan érkeznek, ahonnan várják, ez alkalmazkodást és rugalmasságot kívánna, ami a Bakok számára nehéz feladat. Sok feszültségre és még több elégedetlenségre számíthatnak a Bakok ebben az évben. Ha hajlandóak eleget tenni a kihívásoknak, meghaladhatják korábbi önmagukat a rugalmasság képességében. 

VÍZÖNTŐ
Mint az Ikrekkel azonos elembe tartozó jegy, a Vízöntők számára is kedvező időszakot jelöl a Jupiter Ikrekben tartózkodása. Megkapják azokat a kedvezményeket, amiket a Mérlegek is, a kommunikáció gördülékenyebb lesz, rengeteg új kapcsolatra számíthatnak akár szakmai, akár magánéleti téren. Nem lesznek ezek az új ismeretségek nagyon mélyre hatolóak, de hasznosak mindenképpen. Számíthatnak továbbá olyan munka megbízásokra, melyeket évek óta várnak, és anyagi megerősödéssel is kalkulálhatnak. Fordítsanak nagy figyelmet a kezükből kiadott munkára, mert ha a Jupiter tovább áll, és a szerencse elfordul, akkor váratlanul számon kérhetik a Vízöntőket. 

HALAK
Az előző évhez képest kicsit több akadállyal számolhatnak a Halak ebben az időszakban. A nyílt közeledés, és a nyitott viselkedést fogja provokálni a Jupiter, és meg kell tanulniuk a Halaknak, hogy miként képviseljék álláspontjukat a többiekkel szemben. Ez igen nagy kihívás, és csak azok fognak megküzdeni vele, akik úgy döntenek, valami újat hoznak az életükbe. Akik mereven ragaszkodnak a korábbi viselkedésmintáikhoz, azoknak sok nehézséget, félreértéseket, vádaskodásokat kell elviselniük, amíg a Jupiter az Ikrekben tartózkodik. Ha vállalják a változást, akkor viszont magabiztosabban, és gyakorlatiasabb szemlélettel nézhetnek szembe az elkövetkező évekkel. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése