Ki hogyan tehetséges az üzleti életben?

Az üzleti siker és tehetség sokban függ attól, hogy jó helyen kezdi-e valaki a vállalkozást. Ha a személyiség alapvetően nem érzi jól magát az adott vállalkozási területen, vagy egyedül akar belekezdeni valamibe, amit jobb lenne, ha egy társsal csinálna, akkor nagy csalódás, és bukás lehet az üzlet vége. Legyél tisztában a saját képességeiddel, és azzal, hogy kit választasz magad mellé partnernek egy vállalkozás beindításához. A 12 horoszkópjegy jól elkülöníthető módon viszonyul az üzleti élethez. 

A siker feltétele, hogy olyan területen kezdj vállalkozni, ami passzol a jegyedhez, és olyan társat válassz, akivel kiegészítitek egymást! 


KOS
Mint minden másban, az üzletben is kockázatvállalása a legjellemzőbb tulajdonsága. Nem mérlegel, inkább megteszi az első lépést. Ezért nem árt, ha valaki mellette áll, és ha éppen egy szakadék van előtte, akkor visszatartja. Üzletben sem ismer mást, csak versenyt. Tárgyalási technikája lehengerlő, és elsodró, nem könnyű sem szemben állni, sem lépést tartani vele. Mivel kíméletlen ellenfél, és nem sokat gondolkodik, mielőtt kimond valamit, nem taktikus alkat. Olyan területeken sikeres, ahol a nyílt lapokkal való játék a kifizetődő. Sikeres üzleti területei az önálló vállalkozások és a sporttal kapcsolatos dolgok. A Kos nők a férfias üzleti ágazatokban is jól megállják a helyüket.

BIKA
A legmegbízhatóbb, akkor is, ha üzletről van szó. Ugyan döntéseit nehezen, nagyon megfontoltan hozza, mégis ha egyszer valami mellett leteszi a voksát, akkor amellett kitart, bármilyen nehézség is adódjon az úton. Neki olyan tanácsadó kell, aki a kockázatvállalásra bátorítja, illetve aki a rugalmasságot segít megtanulnia. A Bikák tárgyalási technikája nagyon merev, és célratörő. Nem beszélnek mellé, és tartják magukat az adott szóhoz, mitöbb, ezt  a másiktól is elvárják. Náluk egyszer bukik meg valaki simlisséggel, onnan nincs visszaút. Sikeres üzleti területei a gasztronómia, a pihenéssel kapcsolatos dolgok, és a szépségipar, abból is a természetes alapú cikkek.



IKREK
A hírvivő archetípus megtestesítője az Ikrek, mi más is lehetne, mint profi marketing szakember. Innentől kezdve szinte mindegy mit kell eladnia, azt el fogja adni. Az üzleti életben annyira otthonosan mozog, hogy nincsenek gátak, amik vissza tudnák tartani. Tárgyalási stílusa a sokat mondó, sokat ígérő, és nagyon meggyőző fogalmazás, ami mögött leginkább az értékesítés szándéka áll. Ő is magával ragadó ember az üzleti életben, aki nagyon naprakész, de nem túl koncentrált. Sikeres üzleti területei a média, a telekommunikáció, és a klasszikus kereskedelem. Mivel általában ügyes a keze, a manualitást igénylő szakmákban is jól helyt áll.



RÁK
Az üzleti életben is az anya típust testesíti meg, így csak azok a számára megfelelő területek, ahol többen dolgoznak együtt, és lehetőleg nála fiatalabbak. Döntéseit általában érzelmi alapon hozza, de ne feledkezzünk el a Rák védő-óvó természetéről. Így ha őt, vállalkozását, vagy alkalmazottait támadás éri, azonnal anyatigrisként kel a védelmükre. Kemény harcos, ami első ránézésre nem látszik rajta. Azonban az érzelmi alapú döntés az üzletben nem szerencsés, ezért jó, ha áll mellette valaki, aki racionális és ezt az oldalt erősíti benne. Sikeres üzleti területei az olyan vállalkozások, ahol ő tart össze több embert, nem annyira koordinációs, mint inkább munkacsoport értelemben. Nem is igazán meghatározott, hogy mi legyen a terület, a szépségszalontól a üzletkötő csoportvezetőn keresztül a lakberendezés is jól megy neki, ha szabadjára engedheti ösztönös érzéseit.

OROSZLÁN
Azt mondhatjuk, hogy ő az, aki vezetőnek született. Üzleti értelemben is vezető, meghatározó szerepre tör, nem alkalmazott típus. Neki is való az önálló vállalkozás, de még inkább egy nagy vállalkozás ügyvezető igazgatói pozíciója. Szereti a csillogást, az elismerést, ezért a tárgyalásai során is mindig hangsúlyozza, hogy neki fontos a szerepe, nélküle nem lehetne megcsinálni azt az egyébként nagyon nagyszabású tervet, amiről éppen a tárgyalás folyik. Sikeres üzleti területei a magas minőséget, vagy nagy értéket képviselő vállalkozások, illetve azok, amik az ékszeriparhoz kötődnek. Ha a maga ura lehet, illetve, ha mások ura is lehet, az a leginkább neki való vállalkozás, abban mindig sikeres.

SZŰZ
Precizitása révén, és mivel nagyon igényes saját munkájára ő az alkalmazottak gyöngye. Ugyanakkor, ha saját vállalkozásában vezető szerepet kap, akkor is nagyon jól teljesít. Döntéseit a racionalitás és a gyakorlatiasság hatja át. Nem kockáztat szívesen, sőt, ódzkodik mindentől, ami rizikós. Ezért mindig tud kalkulálni a várható eseményekkel és az anyagiakkal is. Nem árt, ha mellette van valaki, aki kicsit lazítja ezt a feszességet, és aki a kreatív oldalon segíti. Sikeres üzleti területei a számokkal kapcsolatos, így például egy könyvelő iroda, vagy adótanácsadás. Szintén sikeres lehet mérnöki pontosságot, precíziót igénylő területen, akár tervezői munkában, akár szintén a precizitásról szóló gyógyszeriparban. Az is jó lehet, ha a természetes gyógymódok irányába kezd vállalkozásba, mert abban is sikeres lehet.


MÉRLEG
Legkiemelkedőbb tulajdonsága a kapcsolatteremtő képessége. Bármikor bárkivel tud beszélni, viszont mivel nem mindig a saját álláspontját képviseli, az üzleti életben kell mellé egy határozott, döntésképes társ. Mivel a Mérlegeknek mindenhez kell társ, valószínű, hogy bele se fognának semmibe egyedül. Döntési helyzetben nem szívesen áll ki egyértelműen valami mellett, mert nem bírja, ha összeütközésbe kerül valakivel. Bolygója a Vénusz, sikeres üzleti területei a szépségipar, a modell- és divatvilág, és jól boldogul a vendéglátásban is. Jobb, ha nem egyéni vállalkozásban, hanem egy határozott döntéshozóval közösen kezd bele az üzleti életbe.



SKORPIÓ
A Skorpió az üzleti élet fenegyereke. Benne ötvöződik a kockázatvállalás, a taktika, az emberismeret, és a titkolózás képessége. Döntéseit egyedül hozza, nem hallgat senkire, meglehetősen konok. Kifejezetten "magányos farkas" típus, nem szokott közös vállalkozásokba kezdeni, mert nem bízik igazán senkiben. Tévedni ugyan szokott, de csak ritkán, és akkor sem nagyon ismeri el. Sikeres üzleti terület számára minden olyan helyzet, ahol taktikázhat, ahol titkolózhat, és ahol hatalmat szerezhet. Brókerség, nyomozói munka, pszichológia, a nagy vállalatoknál tárgyalói munka. De sikeres szakma számára a politikusi is, mert ott találkozik a hatalom, a befolyás, a taktika, és a titoktartás is. 

NYILAS
A tizenkét jegy közül talán ő a leginkább sokoldalú, mivel kíváncsi típus, neki szinte mindegy mibe kezd, mindenhez van kedve. Sajnos a kitartás nem jellemzi, szóval kell mellé valaki, aki segít neki áthidalni azokat az időszakokat, amikor éppen a kevésbé izgalmas dolgokkal kell foglalkoznia. Döntési helyzetben gyors, és mivel szintetizálja a korábban begyűjtött információkat gyakran sikeres is a spontán döntéseivel. Számára az üzleti életben a divat-szakma, az igazságszolgáltatás, a vallásokhoz köthető vállalkozások, de akár az idegenforgalom is beválhat. Fontos hangsúlyozni, hogy ő sem az egyéni vállalkozó típus, viszont lendületességével bárkit magával ragad, és képes alkalmazkodni a partneréhez.



BAK
Az üzleti élet jégtörő hajója a Bak. Kitartása példaértékű, és munkamódszerei is csodálatra méltóak. Az egyetlen probléma, hogy rajta kívül senki sem bírja azt a munkatempót követni, amit diktál. Vezetőként is erre kell figyelnie leginkább. Racionális, döntéseit is ez vezérli, azonban nála is megjelenhet a túlzott megfontoltság. Jó, ha van mellette valaki, aki a rugalmasságot, és a tradicionális vonalaktól való eltérést képviseli. Sikeres üzleti területei az építőiparral kapcsolatos tevékenységek, akár kivitelezői, akár tervezői vonalon dolgozik. Megfelelő lehet továbbá a tanári szakma, és az olyan tevékenységek, melyekben nagy a monotónia, és  sokat kell egyedül lenni, például a szállítmányozás. 


VÍZÖNTŐ
A zodiákus különce, az üzleti életben is az átlagostól eltérő módszerek híve. Jó az emberismerete, és mivel nem idegen tőle a kívülállás, nála nem kell tartani az érzelmi elfogultságtól. Jól tud egyedül dolgozni, és nagyon szem előtt tartja a többiek igényeit is, mégsem önfeláldozó. Döntéseit a humánus szemlélet jellemzi, és hogy nem hezitál sokat. Véleményéhez szorosan ragaszkodik, és ha másoknak az nem felel meg, inkább odébb áll, mint hogy meggyőzze őket. Sikeres vállalkozási területei a környezetvédelmi vállalkozások, az építészetben és a bútoriparban a szokatlan, de praktikus megoldások- főleg a modern ergonomikus irányzatok. Sikeres lehet még minden fajta tervezésben, ahol a kreativitás és az újítás találkozik.  



HALAK
Az állatövi jegyek közül a Halak a legkevésbé önálló, ha üzleti vállalkozásról van szó. Az alapvető segítség nyújtó és önfeláldozó habitusa nem a kemény üzleti versenyekre van kitalálva. Ha mégis úgy dönt, hogy belefog valamibe, jó, ha van mellette egy racionális személy, aki a pénz világában is eligazodik. Döntési helyzetben a Halak megérzéseire hallgat, amik sokszor segítenek, de nem tévedhetetlenek. Határait nehezen jelöli ki, ezért belekerülhet olyan helyzetekbe, ahol kihasználják. Sikeres üzleti területei a gyógyászatban - a természet gyógyászatot is ideértve - a művész világban, elsősorban a zenei életben lehetnek. Emellett az olyan vállalkozásokat tudja sikerre vinni, ahol a profit indirekt módon áramlik be a vállalkozásba, például jótékonysági rendezvények szervezése, vagy szociális, segítő vállalkozások.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése