Mi van, ha a pasim/csajom nem illik hozzám a horoszkóp szerint?

Arról rengeteget lehet olvasni, hogy kik illenek össze a csillagjegyeik szerint. Többek között én is írtam már erről a "Kihez illek?" című cikkben. De mi van akkor, ha az a dögös és ellenállhatatlan másik nem passzol a nagy horoszkóptörvények alapján, és mégis döglesz érte? Akkor itt a gyors segély.

A legkevésbé összeillő jegyeknek is vannak közös pontjaik, és ha inkább ezekre összpontosítunk, a kevésbé passzentos részt pedig hatalmas türelemmel elviseljük, akár még működhet is a dolog.



KOS
A Kosok legkevésbé az önfejűségről mondanak le, tehát azt kell megtanulni elviselni. Legkevésbé egy Kos-Vízöntő, vagy egy Kos-Rák kapcsolatban tudom elképzelni, hogy könnyen működik. 
A Vízöntő annyira kívülálló, hogy már szinte jelen sincs, ami a Kosnak hol nagyon hideg, hol egyszerűen észre sem veszi a másikat, mert éppen siet, és szokása szerint elrohan a lényeg mellett. 
Megoldás: A Vízöntő szereti az új impulzusokat, és kedveli az extravagáns, átlagtól eltérőt. A Kosnak ezek nem jelentenek nehézséget, szívesen vesz részt bármilyen programban, ami nem tart túl sokáig, és nem kell nagyon koncentrálni. Az pedig tőle sem áll távol, hogy kizökkentse környezetét a megszokottból, szóval az extravagancia is belefér. 
A Rák jegy sértődékenysége és érzelmi zsarnok hisztijei nem hatják meg a Kost, maximum dühös lesz, amin a Rák újra megsértődhet. Ez egy jó hosszadalmas játék, ami igen sok energiát rabol el mindkét féltől. A Kos amúgy is gyakran beszél nyersen, amit a Rák jó eséllyel ért félre.
Megoldás: A Rák érzelmi mélységei és céltudatossága szimpatikus lehet a Kos számára, ha az érzelmeket nem csak a romantika, hanem az adrenalin is erősíti. Egy kis kockázatvállalás a Rák részéről, és máris meg van a közös pont. A másik lehetőség, ha közös célokért hajtanak. A Rák adja az intuíciót, a Kos az energiát, és már kész is egy hatékony csapat.


BIKA
A Bika a cuccaihoz, az embereihez és a pénzéhez ragaszkodik leginkább, tehát ezt kell tiszteletben tartani. Ha szerencsés a másik, akkor az őrzött emberek közé tartozik, és stabil helye van, úgy a következő 100 évben.
A legkevésbé egy Ikrek-Bika vagy egy Nyilas-Bika kapcsolat gördülékeny. Persze a Vízöntővel is van mit félreértenie.
Az Ikrek személyek "sok mindent, de nem túl alaposan" működési morálja nem fér össze a Bika "szépen, okosan, átgondoltan, tanuljuk meg, hogyan kell, aztán csináljuk" mentalitásával. Arról nem is beszélve, hogy a féltékeny Bika kiakad minden pillanatban, ha az Ikrek épp információszerző körúton van.
Megoldás: Az Ikrek és a Bika szereti a társaságot, csak más szerepet töltenek be. Ha sikerül megértetni a másikkal, hogy a partner mit kedvel bizonyos helyzetekben, akkor megkapják egymás nézőpontjait, és onnan is folytathatják a vizsgálódást. Nincs is viccesebb, mint kibeszélni valakit a háta mögött, és ez a Bika-Ikrek párnak kitűnően megy.
A Nyilas, mint szabadságvágyó és szalmaláng lelkesedésű ember, nehezen feldolgozható élményt nyújt a kitartó és kötöttségekre vágyó Bikának. A Bika földhözragadtsága pedig egyenesen fullasztó egy Nyilasnak.
Megoldás: Mindketten szeretik az előadó művészetet és a lakberendezés világát. Ugyan nem fogják ugyanazt a stílust képviselni soha, de kellemes "kalandozást" jelenthet mindkettejük számára a másik ízlésének felfedezése és ezáltal a másik megismerése. De ha ez túl bonyolult, táncolni is imádnak mindketten, szóval lehet a közös pont egy jó bulizás is.
A Vízöntőt csak a rend kedvéért sorolom ide. Ha valaki nem bírja a Vízöntő hűvös távolságtartását, akkor az a Bika (meg a skorpió, de erről később). A Bika szenvedélyes, a Vízöntő intellektuális. Erről ennyit, olaj a vízben. 
Megoldás: Ha közös intellektuális témáik vannak, például egy jó film, egy társadalmi vagy filozófiai téma, egy fotókiállítás stb., arról élvezettel tudnak beszélgetni, ami már mindenhez elvezethet.


IKREK
Szereti a nyüzsgést,a sok fecsegést, ha mindenről tudhat, ha nem kell nagyon felelősségekkel terhelnie magát, ha szabad lehet.
Ellenjavallt az Ikrek-Bika, Ikrek-Skorpió és Ikrek-Halak viszony.
A Bikával való kapcsolatát nem feszegetem tovább, a Bikánál meg lehet találni.
A Skorpió mint mélyre hatoló, szenvedélyes, titkolózó, féltékeny, paranoid jegy, nem sok tápanyagot nyer az Ikrek izgága, mindenbe belekotnyeleskedő, de nem igazán elmélyedő személyétől. Inkább idegesítik egymást, az Ikreket a túlkomplikálás, a Skorpiót a nyegleség.
Megoldás: Pletykáljanak együtt, azt mindketten szeretik; és sportolni is jól tudnak együtt, főleg, ha az Ikrek hajlandó versenyezni. Egy jó verseny mindkettejüket felélénkíti. Illetve a szókirakó társasjátékok, ahol a verbális és írásbeli logikára van szükség. Mindketten jó nyelvészi képességekkel vannak megáldva.
A Halak is kettős jegy, akár az Ikrek, így egy kapcsolatban négyen már kicsit sokan lesznek. A Halak otthon ülne, az Ikrek folyton menne. 
Megoldás: Mindketten szeretnek embereken segíteni, emberek között lenni. Az ilyen jellegű közös munka vagy szabadidős tevékenység jó lehet. Valamint nagyon gyerekbarát és gyermeki lélek az Ikrek és a Halak is. Mivel egyikük sem akar igazán felnőni, ebben nagyon egymásra találhatnak. Hogy a számlákat ki fizeti majd be, az egy más kérdés :)


RÁK
Szeret gondoskodni, kicsit néha túlzásba is viszi. Hisztis és sértődékeny, de bárhol egy perc alatt otthont teremt a semmiből. Csak szeretni kell, és elviselni, hogy ő nagyon-nagyon-nagyon szeret.
A fent említett Rák-Kos mellett a Rák-Oroszlán lehet még kicsit nyűgösebb a kelleténél.
Az Oroszlán legalább annyira hisztis, mint a Rák. Fej-fej mellett nyernék a zodiákusbeli versenyt ebben a számban. Szóval, a Rák szeretné, ha az Oroszlán elismerné, az Oroszlán meg azt, ha Rák ajnározná folyton. Két szék között a pad alá.
Megoldás: Mindketten szeretik a kényelmet és a meghittséget. És jól játsszák a nagy drámákat. Közös színházi produkciókban sikeresek lehetnek. Rendezzék be közösen az életterüket, az Oroszlán adja a cuccokat, a Rák meg elhelyezi. Ebben jó párost alkotnak. Ha kész a ház, jöhet a házibulik végtelen sora, az Oroszlán a házigazda, a Rák a gondoskodó vendéglátó.


OROSZLÁN
Ő uralkodni szeret, ha minden a kedve szerint történik. Amit imádni lehet benne, a magabiztosságát, és büszkeségét, pont ugyanattól kell megőrülni, ha szembe kerülsz vele valamiért. Az Oroszlán-Rák kapcsolatot itt olvashatod feljebb, azonban a Halakkal alakított páros is megérdemel pár sort.
A Halak mindenben alkalmazkodik az Oroszlánhoz, aki, ki hinné, a kihívást hiányolja ebben. A kapcsolat általában sok alá-fölérendeltségi problémát rejt, ha a hölgy az Oroszlán.
Megoldás: Mindketten szeretik a meghitt estéket, és a kényeztető nagy kád vízben fürdést. De mivel nincs mindig este, és nem lehet egy életet a kádban leélni, helyezzenek hangsúlyt a társadalmi, szociális segítségnyújtásra, melyben az Oroszlán dicsfényben ragyog, a Halak meg zsigerből szereti.


SZŰZ
Ő az aprólékosság, a gondosság és a precizitás embere. Kicsit - vagy nagyon - aggódó, de nincs elárasztva önbizalommal. Akadékoskodó, hibakereső-találó és profi önsajnáló. Legkevésbé a Szűz-Kos  és a Szűz-Nyilas párosok boldogulnak.
A Kos, ha békén hagyják, nem kibírhatatlan, de ha aggódással és kritikával kezelsz mindent körülötte, hamar elszakad a cérnája. Mivel a Szűz kicsit mazochista, talán egy-két pofon is elszállhat...
Megoldás: Együtt bármit meg tudnak csinálni, legyen az faház, vagy sportteljesítmény. Annyi kell, hogy a Kos nézzen meg egy meccset, vagy menjen el edzeni, amíg a Szűz cizellálja, hogyan kéne kivitelezni a dolgot. Utána a Kos szívesen megcsinálja vele, legyen az a legértelmetlenebb vállalkozás a bolygón.
A Nyilas legfőbb tudománya, hogy nagyban, átfogó összefüggésekben szeret gondolkodni, és nem mindig törődik a részletekkel. Sőt gyakran a cselekedetei kimenetelével sem. Ettől a Szűz eret vág magán, majd azonnal fel is takarítja.
Megoldás: Mindketten szeretnek filozofálni és elméleteket kitalálni. Amire érdemes vigyázniuk, hogy sose akarjanak közösen megvalósítani valamit.


MÉRLEG
Az összes jegy közül ők tudnak a legkevésbé egyedül lenni. Ebből az következik, hogy mindig azzal kedvesek, aki éppen ráér, és ezáltal megérdemli. Ha van kapcsolata, azzal van elfoglalva, ha nincs, akkor azzal, hogy mikor lesz már. Ez az ördögi kör nem feloldható. Párja akkor van gondban, ha Bak, vagy Vízöntő jegyű.
A Bak szereti, ha egyenes és őszinte valaki, érzelmeit azonban nem nagyon mutogatja. Ez a két dolog olyan messze van egy Mérlegtől, amennyire csak lehet.
Megoldás: A Mérleg szépérzéke mindig elbűvöli a kicsit szögletes Bakot. Ha ráállnak, hogy tanuljanak egymástól, akkor lehet egy kicsit gyakorlatiasabb Mérleg és egy kicsit jobb ízlésű Bak a végeredmény.
A Vízöntő nem csinál nagy ügyet az emberi kapcsolatokból, de nem is bírja, ha folyton a nyakába lihegnek. Ugyan hidegen hagyja, hogy a Mérleg miként játssza kisded játékait mással, nem bírja, hogy a Mérleg folyton vele akar lenni. Nem is érti, mi a jó abban.
Megoldás: Mivel mindketten szellemileg nyitott emberek, tudnak együtt menni szórakozni, és a közös kulturális események is felvillanyozzák őket. Talán leginkább egy extrém divatbemutató lehet a közös pont.


SKORPIÓ
Szenvedélye és végletessége pont annyira vonzó, mint amennyire idegesítő. Hogy mennyit bír a partner, azt csak az együtt töltött idő mennyisége és minősége határozza meg. A kissé felsőbbrendűségi komplexussal élő Skorpió legkevésbé a fentebb említett Ikrekkel és a Vízöntőkkel jön ki könnyen.
A Vízöntő szabadságvágya, humánus világszemlélete és nem utolsó sorban a kívülállóként való viselkedése a Skorpiót folytonos piszkálódásra sarkallja. Ki akarja ugrasztani a nyulat, vagyis a szenvedélyt a Vízöntőből, de ennek általában csak veszekedés és ajtócsapkodás a vége.
Megoldás: A Vízöntő szabad szelleme és korátok nélkülisége inspirálja a Skorpiót. Mindig fognak közös témát találni, ha a szexualitás területén maradnak. Ebből az egyetértésből még sok izgalmas dolog kicsírázhat.


NYILAS
A 12 jegy bölcse, nem annyira vicces, ha minden hétköznapi kérdésben meg akarja mondani a tutit. A hetente új – „ez tényleg az egyetlen világmegváltó megoldás” – hobbija, amiben a másik teljes támogatását kívánja, egy idő után fárasztó lehet. Párkapcsolatban legkevésbé a Szűzzel (fentebb részletezve) és a Bakkal van esélye.
A Bak a kiszámíthatóságot, az állandóságot és az egyszerűséget kedveli. Ezek a Nyilastól olyan elvárások, amelyek csak tejes agyátültetéssel lehetségesek.
Ezt elkerülendő a megoldás: a Nyilas szereti a tudományos dolgokat, a Bak pedig érti a racionális és tudományos dolgokat, így ezen a mezsgyén együtt járhatnak. Van elég felfedezni való a világban, így ez akár sokáig kitarthat. Ugyan nem lesz túl gyakorlatias a hétköznapi életük, de talán el lehet boldogulni vele.

BAK
A szabálykövetés és a racionalitás, valamint az érzelmek kordában tartása nagy erény és nagy feszültségforrás is egyben. Az érzelmeit magába záró ember, aki az észérvek ösvényen halad, sok nehézséget okoz párjának, különösen, ha ő Mérleg vagy Nyilas, esetleg Halak.
A Mérleggel és a Nyilassal már tudjuk, hogyan élhet mégis békében.
A Halak csak ritkán racionális, annál inkább emocionális, és nem állíthatjuk azt sem, hogy nagyon el tudná őket rejteni. Viszont a mélabú, melyet gyakran átél, hozzá a Bak depresszív hajlamával, sem vezet túl jóra. Még ha passzolni látszik is.
Megoldás: A Halak otthonülő természete azonos a Bakra is jellemző otthon üléssel. Ezek a meghitt esték jó alkalmat adnak a bensőséges boldogságra. További lehetőségeket nyújt, hogy a Halak alkalmazkodó képessége és a Bak szabályozó igénye is kiegészítik egymást. Persze előnyösebb, ha a férfi a Bak jegyű.

VÍZÖNTŐ
A kivonódás és a megfigyelői álláspont hasznos egy auditornak, de nem hasznos párkapcsolatban. Ugyancsak elismerésre méltó tulajdonság a függetlenség, de függőségektől és az elkötelezettségektől való menekülés és félelem már kevésbé fincsi a hétköznapokban.
Az eddigieket elolvasva olyan, mintha a Vízöntő lenne a 12 jegy közül a legösszeférhetetlenebb. Pedig éppen ellenkezőleg, ő a 12 jegy közül a leghumánusabb és a legkevésbé elvárásokkal teli. Képes tisztelni a másságot. A Kossal, a Bikával, a Mérleggel és a Skorpióval azonban tényleg kevésbé könnyű egy Vízöntőnek, mert a fenti négy jegy alaptulajdonságai tökéletesen szembemennek egy Vízöntő természetével. A Megoldások az egyes jegyeknél olvashatóak.


HALAK
Érzelmei hullámzó óceánjában boldogan lubickol a Halak, és mindezt szívesen meg is osztja, na de napi 24 órában egy imbolygó hajón, ami ráadásul más ritmusa szerint dülöngél…ezt nem kívánhatjuk senkitől, hogy hosszú távon kibírja. De az önfeláldozás és a ráhangolódás összehozza a párokat, amíg ez nem válik terhessé a másiknak.
Szóval kik a legkevésbé toleránsak a Halak természetével szemben? Az Ikrek, az Oroszlán és a Bak. Saját jegyüknél megtalálhatod feljebb a Megoldást, ha ilyen jegykapcsolatban élnél.

2 megjegyzés:

  1. Szerintem ez hülyeség, mivel a férjem mérleg én vizonto vagyok és 11 éve harmonikus kapcsolatban élünk. ..

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad lehet, és ez azt is jelenti, hogy a ti kapcsolatotok eltér az általános kapcsolatoktól.
      Ez egy egyszerűsített cikk - nem pontos párkapcsolati horoszkóp. Biztos, hogy egy pontos képletelemzés megmutatná, hogy milyen aszcendes és egyéb bolygókapcsolatok vannak jelen, melyek segítik a boldog, harmonikus együttéléseteket! Örülök, hogy olvasod az oldalt!
      További szép napot!

      Törlés